, ,

Vyhľadať

Tofu s omáčkou zo sušených paradajok

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas25 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1, 6, (8)
  • Kuchyňa
    • Súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 180 g tofu
  • 30 g sušených paradajok
  • 250 ml rastlinného krému na varenie
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL červenej kari pasty
  • Hrsť čerstvého špenátu
  • Korenie na grilovanú zeleninu
  • Kokosový olej
  • Soľ

Postup

1

Tofu nakrájame na tenké plátky. Z oboch strán rovnomerne posypeme korením na grilovanú zeleninu. Ak korenie neobsahuje soľ, tofu dosolíme

2

Opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji dochrumkava.

3

Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme korenie na grilovanú zeleninu, soľ a kari pastu. Sprudka opekáme.

4

Keď je cibuľa opražená „dosklovita“, pridáme očistený a pretlačený cesnak, na pásiky nakrájané sušené paradajky a krátko opražíme.

5

Zmes zalejeme horúcim vývarom a 2 minúty povaríme. Pridáme krém na varenie a varíme ďalšie 2 minúty. Ak je to potrebné, dochutíme.

6

Omáčku odstavíme, primiešame čerstvý špenát, pridáme opečené tofu a podávame s obľúbenou prílohou

Páči sa? Zdieľajte!