- 1/2 karfiolu
- voda
- 2 väčšie zemiaky (cca 400g)
- 1 hrnček strúhanky
- 3 pl hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 1 čl rastlinného masla
- petržlenová vňať
- 1,5 strúčika cesnaku
1. Karfiol si rozdrobíme na menšie ružičky. Následne ho premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a povaríme približne 10 minút. Nechceme, aby sa karfiol uvaril, len aby málinko zmäkol. Po oblanšírovaní ho okamžite zlejeme z horúcej vody a necháme na chladnom mieste vychladnúť.
2. Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na menšie kocky. Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, ochutíme soľou a varíme do zmäknutia.
3. Múku so soľou, korením a vodou zamiešame tak, aby vznikla hmota podobná hustote palacinkového cesta.
4. Vychladnutý karfiol obaľujeme v ochutenom múkovom cestíčku a strúhanke, v tomto poradí. Ak chceme obal chrumkavejší, postup obaľovania opakujeme ešte raz.
6. Vyprážame vo vrstve rozohriateho oleja a vyprážané ukladáme na tanier vystlaný hrubou vrstvou servítok na vsiaknutie prebytočného oleja (ak máme doma 4-nohých kamarátov a starší chlebík, môžeme vypražený karfiol podložiť chlebíkom, ktorý po nasiaknutí oleja našich kamarátov v miske určite poteší).
7. Uvarené zemiaky zlejeme z vody, trochu ich popučíme, pridáme rastlinné maslo, nasekanú petržlenovú vňať, nadrobno nakrájaný cesnak a 2 pl oleja, v ktorom sa nám vyprážal karfiol a poriadne spolu premiešame.