Výroba rastlinného syra

Syr z orechov
Ak radi trávite čas v kuchyni a ľúbite experimentovať, môžete si rastlinný syr z orechov pripraviť aj doma. Budete potrebovať:

  • 200 g kešu orechov
  • 6 sušených paradajok v oleji
  • 50 ml olivového oleja
  • 30 g lahôdkového droždia
  • soľ, mletá sladká paprika, citrónová šťava

Orechy, ktoré sme nechali namočené cez noc vo vode, paradajky a ostatné ingrediencie dáme do mixéra. Vymixujeme na pastu. Zmes dáme do gázy alebo utierky, zviažeme a necháme odstáť cez noc v chladničke. Najlepšie je nechať gázu v sitku, aby mala tekutina zo zmesi kam odkvapkať. Na druhý deň, po celonočnom odstátí v chladničke, je syr pripravený na konzumáciu. Je možné ho ešte vytvarovať do oválneho tvaru a nechať vysušiť v trúbe cca 10 hodín na 70 stupňoch.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nie je možné pridávať komentáre.