- 1 hrnček kuskusu
- 1 zeleninový bujón
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 hrnčeky mrazených strukov zelenej fazuľky
- 1 väčšia cuketa
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- 8 sušených rajčín v oleji
- 3 pl slnečnicových semienok
- 1 pl nakrájanej pažítky
1. Kuskus zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili uvarením vody s bujónom. Pridáme soľ, korenie a necháme ho napučať.
2. Cesnak nakrájame nadrobno, mrazené struky oblanšírujeme horúcou vodou. Struky a sušené rajčiny naporcujeme na menšie časti a cuketu nakrájame na malé pásiky.
3. Zeleninu spolu orestujeme na rozpálenom oleji, až kým nezmäkne. Následne ju ochutíme soľou a korením.
4. Na suchej panvici opražíme slnečnicové semienka, ktoré po opražení zamiešame spolu s kuskusom a zeleninou.
5. Podávame pokvapkané citrónovou šťavou a ozdobené nasekanou pažítkou.