fbpx

Palacinky s pečeným jablkom

  • Čas prípravy45 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka rastlinného mlieka
  • soľ
  • 2 jablká
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1/3 hrnčeka tekvicových semienok
  • 1 rastlinný jogurt
  • 1 čl kypriaceho prášku
  • kokosový olej

Postup

1

Hladkú múku vymiešame so štipkou soli a kypriacim práškom, zalejeme mliekom a metličkovým šľahačom vymixujeme do hladka. Cesto necháme postáť v chladničke asi 10-15 minút.

2

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Jablká nakrájame na menšie kocky. Následne plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň nakrájané jablká, pokvapkáme kokosovým olejom, posypeme jedným vanilkovým cukrom, tekvicovými semienkami, premiešame a necháme zapiecť. Pečieme približne 15-20 minút, kým sa jabĺčka nespečú.

3

Druhý vanilkový cukor zamiešame do bieleho rastlinného jogurtu.

4

Na rozohriatom oleji tvarujeme a pečieme palacinky.

5

Hotové palacinky plníme pripraveným jogurtom, pečenými jablkami, zavinieme a môžeme podávať.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter