(uvedené množstvo je zhruba na 3 porcie)
Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček rastlinného margarínu
- 3 pl vody
- soľ
Plnka:
- soľ
- 1 cibuľa
- olej
- 1 zelená paprika (kápia)
- 1/2 brokolice
- 5 šampiňónov
- 1 kocka bazalkového tofu
- muškátový oriešok
- kurkuma
- sušená bazalka
- mleté čierne korenie
- 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
- listová zelenina
1. Múku, štipku soli a na kocky nakrájaný margarín vymiešame do drobivej hmoty. Prilejeme vodu a opäť miesime, kým nevznikne hladké cesto.
2. Hotové cesto zabalíme do celofánovej fólie a necháme v chladničke odležať po dobu 30 minút.
3. Odležané cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme približne do hrúbky 1 cm. Vyvaľkané cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej múčnikovej formy.
4. Cesto rozťaháme aj po okrajoch formy a vytŕčajúce kúsky cesta cez okraje formy odrežeme.
5. Cibuľu a brokolicu nakrájame na male kúsky. Brokolicu poriadne umyjeme. Šampiňóny ošúpeme alebo poriadne umyjeme a tiež nakrájame na menšie kusy. Všetku zeleninu spolu vhodíme na rozpálený olej a restujeme až do zmäknutia.
6. Tofu, rastlinné mlieko, soľ, čierne korenie, bazalku, kurkumu a muškátový oriešok rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. V prípade potreby prilejeme vodu.
7. Zeleninovú a tofu zmes spolu premiešame a vložíme do predpripraveného cesta vo forme. Náplň zarovnáme a pečieme približne 30 minút.
8. Quiche je hotový vtedy, keď po zarezaní nožu do stredu, ostane nôž čistý.
9. Podávame s listovým šalátom.