Vyhľadať

Zeleninový vývar

vývar z čerstvej zeleniny

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava1 hod
  • Celkový čas1 hod. 10 min.
  • Počet porcií 5
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 100 g hrášku
  • 3 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 kelové listy
  • 2 menšie petržleny
  • 1/2 póru
  • 1/2 zeleru
  • 1 kaleráb
  • 4 ružičky karfiolu
  • 3 bobkové listy
  • 1 ČL celého čierneho korenia
  • petržlenová vňať
  • ligurček
  • soľ
  • niťové rezance

Postup

1

Mrkvu, zeler, kaleráb, pór a petržlen ošúpeme.

2

Väčšie kusy zeleniny nakrájame.

3

Všetku zeleninu vložíme spolu s koreniami do hrnca.

4

Zalejeme 2l studenej vody.

5

Pomaly na menšom plameni privedieme k varu.

6

Behom varu odstraňujeme penu na povrchu. Vývar by nemal veľmi bublať behom celej doby varenia.

7

Pomaly varíme 60 minút.

8

Zcedíme, ochutnáme a v prípade potreby dosolíme.

9

Podávame s niťovými rezancami, prípadne s kusmi uvarenej zeleniny.

Páči sa? Zdieľajte!