
Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Prep Time10 min
- Cook Time1 hr
- Total Time1 hr 10 min
- Yield5
- Cuisine
- Slovenská
- Európska
- Course
- Cooking Method
- Varenie
Ingrediencie
- 100 g hrášku
- 3 mrkvy
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 kelové listy
- 2 menšie petržleny
- 1/2 póru
- 1/2 zeleru
- 1 kaleráb
- 4 ružičky karfiolu
- 3 bobkové listy
- 1 ČL celého čierneho korenia
- petržlenová vňať
- ligurček
- soľ
- niťové rezance
Postup
1
Mrkvu, zeler, kaleráb, pór a petržlen ošúpeme.
2
Väčšie kusy zeleniny nakrájame.
3
Všetku zeleninu vložíme spolu s koreniami do hrnca.
4
Zalejeme 2l studenej vody.
5
Pomaly na menšom plameni privedieme k varu.
6
Behom varu odstraňujeme penu na povrchu. Vývar by nemal veľmi bublať behom celej doby varenia.
7
Pomaly varíme 60 minút.
8
Zcedíme, ochutnáme a v prípade potreby dosolíme.
9
Podávame s niťovými rezancami, prípadne s kusmi uvarenej zeleniny.