- Čas prípravy15 min.
- Kuchyňa
- Anglická
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Smaženie
Ingrediencie
- 2 tofu párky (napríklad Lunter pikant)
- 6 menších šampiňónov
- 4 cherry paradajky
- 1 konzerva bielych fazúľ v paradajkovej omáčke
- chlieb
- soľ
- mleté čierne korenie
- čili
- kečup/horčica (voliteľné)
Postup
1
Párky uvaríme podľa návodu.
2
Šampiňóny ošúpeme alebo poriadne umyjeme a rozkrájame na polovice. Na rozpálenom oleji ich orestujeme, až kým nezačnú chytať mäkšiu konzistenciu a hnedasté sfarbenie. Posolíme, okoreníme, keď máme radi pikantné, posypeme aj trochou čili korenia.
3
Po odstavení šampiňónov z plameňa zopakujeme rovnaký proces aj s cherry paradajkami, ktoré však smažíme nerozkrájané. Keď sa šupka začne trhať, vieme, že paradajky sú hotové.
4
Po odstavení rajčín vylejeme na panvicu konzervu fazule v paradajkovej omáčke. Ak sa nám zdá málo ochutená, tak pridáme trošku soli a korenia. Povaríme asi 8 minút.
5
Servírujeme na tanieri ako pravé anglické raňajky s kečupom alebo horčicou.