Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Tepelná úprava20 min.
- Celkový čas1 hod. 30 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1, 5, 6/8 podľa mlieka
- Kuchyňa
- Malajská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
Na sladkú kukuricu
- 220 g kukurice
- 60 ml kokosového mlieka
- 2 PL kokosového oleja/iného tuku
- 1 PL cukru (môže byť aj trstinový/kokosový)
- 1/2 ČL soli
Na palacinky
- 300 g polohrubej múky
- 500 g rastlinného mlieka
- 70 ml kokosového mlieka
- 4 PL cukru
- 2 ČL sušeného droždia
- 1/2 ČL jedlej sódy
- štipka soli
Doplnky
- kokosový olej na potretie panvice
- banány
- arašidy
- cukor
Postup
Do panvice dáme všetky ingrediencie na sladkú kukuricu a privedieme do varu.
Keď začne kukurica vrieť, stíšime plameň, zmes necháme zhustnúť a odstavíme.
Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie na palacinky.
Vlejeme mokré ingrediencie a vymiešame redšie cesto.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 75 min.
Na veľkej panvici rozohrejeme kokosový olej a rovnomerne ho rozotrieme po celej panvici.
Naberačkou do panvice vylejeme po celom obvode cesto, a to vo vrstve hrubšej ako na klasické palacinky.
Plameň stíšime na mierny. Keď sa na povrchu cesta tvoria bublinky a cesto začne tuhnúť, posypeme jednu polovicu palacinky cukrom, drvenými arašidmi a na kolieska nakrájanými banánmi.
Palacinku v polovici preložíme a presunieme na tanier, na ktorom budeme servírovať.
Postup opakujeme, až kým sa cesto neminie. Pozor, palacinky nerobíme na prudkom plameni, aby nám spodok neprihorel a vrchná vrstva neostala tekutá.