Harira

Harira

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas30 min.
  • Počet porcií 5
  • Alergény9, (s pečivom 1)
  • Kuchyňa
    • Marocká
  • Typ jedla

Ingrediencie

  • 400 g cíceru z konzervy/uvareného cíceru
  • 700 g nasekaných paradajok v konzerve
  • 150 g šošovice
  • 8 dl zeleninového bujónu/vývaru
  • 1 nožička stopkového zeleru
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 3 PL nasekaného petržlenu
  • 3 PL nasekaného koriandra
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL červenej papriky
  • 1 ČL rímskeho kmínu
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL soli
  • štipka škorice

Doplnky

  • citrónová šťava
  • pečivo

Postup

1

Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na malé kúsky.

2

V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom pripravenú zeleninu.

3

Zasypeme škrobom.

4

Vlejeme paradajky v konzerve, pridáme cícer, šošovicu a všetky korenia, okrem petržlenu a koriandra.

5

Podlejeme zeleninovým bujónom/vývarom.

6

Keď začne šošovica mäknúť, pridáme petržlen a koriander.

7

Po uvarení šošovice hrniec odstavíme z plameňa a časť polievky rozmixujeme tyčovým mixérom.

8

Môžeme podávať s pečivom a dochutiť citrónovou šťavou.

Páči sa? Zdieľajte!