fbpx

Apam balik

Apam balik

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas1 hod. 30 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1, 5, 6/8 podľa mlieka
  • Kuchyňa
    • Malajská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

Na sladkú kukuricu

  • 220 g kukurice
  • 60 ml kokosového mlieka
  • 2 PL kokosového oleja/iného tuku
  • 1 PL cukru (môže byť aj trstinový/kokosový)
  • 1/2 ČL soli

Na palacinky

  • 300 g polohrubej múky
  • 500 g rastlinného mlieka
  • 70 ml kokosového mlieka
  • 4 PL cukru
  • 2 ČL sušeného droždia
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • štipka soli

Doplnky

  • kokosový olej na potretie panvice
  • banány
  • arašidy
  • cukor

Postup

1

Do panvice dáme všetky ingrediencie na sladkú kukuricu a privedieme do varu.

2

Keď začne kukurica vrieť, stíšime plameň, zmes necháme zhustnúť a odstavíme.

3

Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie na palacinky.

4

Vlejeme mokré ingrediencie a vymiešame redšie cesto.

5

Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 75 min.

6

Na veľkej panvici rozohrejeme kokosový olej a rovnomerne ho rozotrieme po celej panvici.

7

Naberačkou do panvice vylejeme po celom obvode cesto, a to vo vrstve hrubšej ako na klasické palacinky.

8

Plameň stíšime na mierny. Keď sa na povrchu cesta tvoria bublinky a cesto začne tuhnúť, posypeme jednu polovicu palacinky cukrom, drvenými arašidmi a na kolieska nakrájanými banánmi.

9

Palacinku v polovici preložíme a presunieme na tanier, na ktorom budeme servírovať.

10

Postup opakujeme, až kým sa cesto neminie. Pozor, palacinky nerobíme na prudkom plameni, aby nám spodok neprihorel a vrchná vrstva neostala tekutá.

Darujte vaše 2 % na rozvoj udržateľného stravovania

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin