- Čas prípravy30 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Mixér
- Smaženie
Ingrediencie
- 1 malá cibuľa
- 1 zelená paprika
- 1 paradajka
- 1/2 väčšieho baklažánu
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- čili/(prednostne) omáčka sriracha
- 3 pl kečupu
- 1 pl horčice
- hrianky
Postup
Baklažán si nakrájame na malé kocky, osolíme a necháme odstáť, aby sme z neho vyplavili možnú horkosť.
Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno. Papriku a paradajky nakrájame na menšie pásiky či kocky ako pri príprave leča.
Najskôr vhodíme na rozpálený olej cibuľu, po jej čiastočnom zmäknutí aj cesnak a papriku. Trošku podlejeme vodou a restujeme za občasného miešania.
Baklažán zlejeme z vody, ktorú vypustil a po zmäknutí papriky ho pridáme na panvicu aj spolu s nakrajanými paradajkami. Za občasného miešania restujeme a podľa potreby podlievame trochou vody, aby sa zelenina nezačala pripaľovať.
Keď sa nám zdá zelenina dostatočne udusená, ochutíme ju soľou, korením, čili/srirachou, kečupom a horčicou. Opäť podlejeme vodou, poriadne premiešame a restujeme ešte približne 7 minút.
Ponorným mixérom hotovú zeleninu len čiastočne pomixujeme. Dosiahneme tým konzistenciu hustejšiu od pomazánky, aj s kúskami zeleniny.
Podávame odstáte a hlavne dobre zachladené (ideálne počas celej noci) na cesnakom potreté hrianky.