fbpx

Baklažánový „tatarák“

  • Čas prípravy30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Mixér
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 1 paradajka
  • 1/2 väčšieho baklažánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čili/(prednostne) omáčka sriracha
  • 3 pl kečupu
  • 1 pl horčice
  • hrianky

Postup

1

Baklažán si nakrájame na malé kocky, osolíme a necháme odstáť, aby sme z neho vyplavili možnú horkosť.

2

Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno. Papriku a paradajky nakrájame na menšie pásiky či kocky ako pri príprave leča.

3

Najskôr vhodíme na rozpálený olej cibuľu, po jej čiastočnom zmäknutí aj cesnak a papriku. Trošku podlejeme vodou a restujeme za občasného miešania.

4

Baklažán zlejeme z vody, ktorú vypustil a po zmäknutí papriky ho pridáme na panvicu aj spolu s nakrajanými paradajkami. Za občasného miešania restujeme a podľa potreby podlievame trochou vody, aby sa zelenina nezačala pripaľovať.

5

Keď sa nám zdá zelenina dostatočne udusená, ochutíme ju soľou, korením, čili/srirachou, kečupom a horčicou. Opäť podlejeme vodou, poriadne premiešame a restujeme ešte približne 7 minút.

6

Ponorným mixérom hotovú zeleninu len čiastočne pomixujeme. Dosiahneme tým konzistenciu hustejšiu od pomazánky, aj s kúskami zeleniny.

7

Podávame odstáte a hlavne dobre zachladené (ideálne počas celej noci) na cesnakom potreté hrianky.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin