fbpx

Baklažánový „tatarák“

  • Čas prípravy30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Mixér
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 1 paradajka
  • 1/2 väčšieho baklažánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čili/(prednostne) omáčka sriracha
  • 3 pl kečupu
  • 1 pl horčice
  • hrianky

Postup

1

Baklažán si nakrájame na malé kocky, osolíme a necháme odstáť, aby sme z neho vyplavili možnú horkosť.

2

Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno. Papriku a paradajky nakrájame na menšie pásiky či kocky ako pri príprave leča.

3

Najskôr vhodíme na rozpálený olej cibuľu, po jej čiastočnom zmäknutí aj cesnak a papriku. Trošku podlejeme vodou a restujeme za občasného miešania.

4

Baklažán zlejeme z vody, ktorú vypustil a po zmäknutí papriky ho pridáme na panvicu aj spolu s nakrajanými paradajkami. Za občasného miešania restujeme a podľa potreby podlievame trochou vody, aby sa zelenina nezačala pripaľovať.

5

Keď sa nám zdá zelenina dostatočne udusená, ochutíme ju soľou, korením, čili/srirachou, kečupom a horčicou. Opäť podlejeme vodou, poriadne premiešame a restujeme ešte približne 7 minút.

6

Ponorným mixérom hotovú zeleninu len čiastočne pomixujeme. Dosiahneme tým konzistenciu hustejšiu od pomazánky, aj s kúskami zeleniny.

7

Podávame odstáte a hlavne dobre zachladené (ideálne počas celej noci) na cesnakom potreté hrianky.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter