Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava20 min.
- Celkový čas40 min.
- Počet porcií 4
- Alergény6
- Kuchyňa
- Vietnamská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
Cesto
- 130 g ryžovej múky
- 400 ml kokosového mlieka z konzervy
- 25 g škrobu
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL soli
- voda na rozriedenie
- slnečnicový olej
Plnka
- 6 šampiňónov
- 1 tempeh
- 1⁄4 šálky žltých polených mungo fazuliek (namočených na 4 h)
- 1 ČL kokosového cukru
- 1 PL hubovej omáčky
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL chilli omáčky sriracha
- 1 PL vody
Omáčka
- 4 PL sójovej omáčky
- 4 PL limetkovej šťavy
- 4 PL horúcej vody
- 2 PL kokosového cukru
- 3 ČL chilli pasty
- nakrájané chilli
- nasekaný cesnak
- voliteľné: galangal prášok, citrónová tráva
Doplnky
- čerstvý koriander
- čerstvé chilli
- mungo klíčky
Postup
Tempeh a huby nakrájame na plátky.
V panvici rozohrejeme olej. Pridáme tempeh, huby a mierne opečieme.
Pridáme cukor, sójovú a hubovú omáčku, srirachu, žlté mungo a trochu vody.
Prikryté dusíme, kým mungo nezmäkne, odkryjeme a necháme omáčku zhustnúť za stáleho miešania. Odstavíme.
Ingrediencie na omáčku zmiešame v miske a odložíme bokom.
Všetky suché ingrediencie na cesto spolu rozmiešame, prilejeme kokosové mlieko a vodou riedime do konzistencie palacinkového cesta.
V panvici rozohrejeme olej. Naberačkou vlejeme do panvice cesto a rozprestrieme po celom povrchu.
Keď palacinka začne tuhnúť, pridáme na jednu polovicu tempehovú zmes a mungo klíčky. Prikryjeme a necháme dusiť 0,5 min.
Keď začne byť spodok palacinky chrumkavý, posypeme jarnou cibuľkou, koriandrom, chilli a pokvapkáme srirachou.
Preložíme na polovicu a presunieme na tanier vystlaný nakrájaným šalátom. Podávame s omáčkou.