Tempehové Stir Fry

Stir fry

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas25 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény6, 11
  • Kuchyňa
    • Americká / Ázijská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 balenie údeného tempehu
  • 1 kapia
  • 1 šalotka
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 100 g mladého hrášku alebo zelených fazuliek
  • čili papričky – podľa chuti
  • 2 PL oleja
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 PL nastrúhaného zázvoru

Doplnky

  • Reďkovka
  • Ryža
  • Sezamové semienka
  • Jarná cibuľka

Postup

1

Tempeh nakrájame na kocky alebo trojuholníky.

2

Šalotku nakrájame nadrobno, kapiu na tenké pásiky, čili papričky na kolieska a cesnak pretlačíme.

3

V panvici rozohrejeme olej a tempeh 1-2 minúty opražíme.

4

Pridáme šalotku.

5

Keď šalotka zmäkne, pridáme čili, cesnak, zázvor, sójovú omáčku a javorový sirup.

6

Po ďalšej minúte vložíme do panvice hrášok/fazuľky a kapiu.

7

Orestujeme tak, aby hrášok/fazuľky a kapia boli zmäknuté, ale stále trochu chrumkavé a omáčka rovnomerne pokrývala celú zmes.

8

Odstavíme a podávame s ryžou, nakrájanými reďkovkami /môžeme ich namarinovať v octe/ a posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.

Páči sa? Zdieľajte!