Bánh xèo

Banh xeo

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas40 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény6
  • Kuchyňa
    • Vietnamská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

Cesto

  • 130 g ryžovej múky
  • 400 ml kokosového mlieka z konzervy
  • 25 g škrobu
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL soli
  • voda na rozriedenie
  • slnečnicový olej

Plnka

  • 6 šampiňónov
  • 1 tempeh
  • 1⁄4 šálky žltých polených mungo fazuliek (namočených na 4 h)
  • 1 ČL kokosového cukru
  • 1 PL hubovej omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL chilli omáčky sriracha
  • 1 PL vody

Omáčka

  • 4 PL sójovej omáčky
  • 4 PL limetkovej šťavy
  • 4 PL horúcej vody
  • 2 PL kokosového cukru
  • 3 ČL chilli pasty
  • nakrájané chilli
  • nasekaný cesnak
  • voliteľné: galangal prášok, citrónová tráva

Doplnky

  • čerstvý koriander
  • čerstvé chilli
  • mungo klíčky

Postup

1

Tempeh a huby nakrájame na plátky.

2

V panvici rozohrejeme olej. Pridáme tempeh, huby a mierne opečieme.

3

Pridáme cukor, sójovú a hubovú omáčku, srirachu, žlté mungo a trochu vody.

4

Prikryté dusíme, kým mungo nezmäkne, odkryjeme a necháme omáčku zhustnúť za stáleho miešania. Odstavíme.

5

Ingrediencie na omáčku zmiešame v miske a odložíme bokom.

6

Všetky suché ingrediencie na cesto spolu rozmiešame, prilejeme kokosové mlieko a vodou riedime do konzistencie palacinkového cesta.

7

V panvici rozohrejeme olej. Naberačkou vlejeme do panvice cesto a rozprestrieme po celom povrchu.

8

Keď palacinka začne tuhnúť, pridáme na jednu polovicu tempehovú zmes a mungo klíčky. Prikryjeme a necháme dusiť 0,5 min.

9

Keď začne byť spodok palacinky chrumkavý, posypeme jarnou cibuľkou, koriandrom, chilli a pokvapkáme srirachou.

10

Preložíme na polovicu a presunieme na tanier vystlaný nakrájaným šalátom. Podávame s omáčkou.

Páči sa? Zdieľajte!