- 2 hrnčeky ružičkového kelu
- olivový olej
- sušený tymián
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 cvikla
- 2 hrnčeky drobnej listovej zeleniny
- 1 hrnček uvareného alebo konzervovaného cíceru
- 2/3 hrnčeka ryže natural
- voda
Dresing:
- 2 pl sezamových semienok
- 6 pl tahini omáčky
- limetková šťava z ½ limetky
- 6 pl vody
1. Uvarený/konzervovaný cícer opražíme na panvici na troche olivového oleja približne 10 minút.
2. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Cviklu uvaríme alebo kúpime už predvarenú cviklu a nakrájame ju na malé kocky. Cviklu spolu s očisteným (zrežeme tvrdé spodky) prekrojeným a umytým kelom vložíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, trošku osolíme, posypeme tymiánom a dáme zapiecť s použitím vrchného fúkania vzduchu, aby sme dosiahli chrumkavú konzistenciu. Zelenina sa takto bude piecť približne 15-20 minút.
3. Ryžu premyjeme, zalejeme 1,5x väčším množstvom vody, osolíme, premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou do zmäknutia.
4. Pripravíme si dressing z tahini omáčky, limetkovej šťavy a vody.
5. Servírujeme pekne naukladané v miske, poliate dresingom a zdobíme sezamovými semienkami.