fbpx

Budhova miska

  • 2 hrnčeky ružičkového kelu
  • olivový olej
  • sušený tymián
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 cvikla
  • 2 hrnčeky drobnej listovej zeleniny
  • 1 hrnček uvareného alebo konzervovaného cíceru
  • 2/3  hrnčeka ryže natural
  • voda

Dresing:

  • 2 pl sezamových semienok
  • 6 pl tahini omáčky
  • limetková šťava z ½ limetky
  • 6 pl vody

1. Uvarený/konzervovaný cícer opražíme na panvici na troche olivového oleja približne 10 minút.

2. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Cviklu uvaríme alebo kúpime už predvarenú cviklu a nakrájame ju na malé kocky. Cviklu spolu s očisteným (zrežeme tvrdé spodky)  prekrojeným a umytým kelom vložíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, trošku osolíme, posypeme tymiánom a dáme zapiecť s použitím vrchného fúkania vzduchu, aby sme dosiahli chrumkavú konzistenciu. Zelenina sa takto bude piecť približne 15-20 minút.

3. Ryžu premyjeme, zalejeme 1,5x väčším množstvom vody, osolíme, premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou do zmäknutia.

4. Pripravíme si dressing z tahini omáčky, limetkovej šťavy a vody.

5. Servírujeme pekne naukladané v miske, poliate dresingom a zdobíme sezamovými semienkami.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter