- 1 cibuľa
- 1/2 konzervy kukurice (cca 120 g)
- 1/2 konzervy červenej fazule
- 1/2 hrnčeka ryže
- sriracha
- citrónová šťava z ½ citrónu
- mleté čierne korenie
- soľ
- kurkuma
- jalapeno papričky (množstvo závisí podľa preferencie štipľavosti)
- 1 hrnček rukoly
- rastlinná majonéza
- kari
- horčica
- olej
- 2 ks tortilly
1. Ryžu premyjeme, chvíľu orestujeme na oleji a zalejeme vodou cca 2 cm nad okrajom ryže. Ochutíme soľou, premiešame a necháme dusiť, až kým ryža nezmäkne.
2. Pripravíme si zmes fazule a kukurice, ktorú zmiešame s nakrájanou cibuľou, ochutíme soľou, korením, kurkumou a citrónovou šťavou.
3. Všetko vhodíme na rozpálený olej, podlejeme vodou a necháme smažiť, až kým sa voda nevyparí a chute sa zvýraznia.
4. Pripravíme si dresing z rastlinnej majonézy, do ktorej pridáme štipku kari korenia a 1 čl horčice.
5. Na suchej panvici po jednom opečieme tortilly z oboch strán.
6. Jemne sfarbenú opečenú tortillu plníme ryžou, fazuľovou zmesou, jalapeno papričkami a umytou rukolou. Pokvapkáme trochou siracha omáčky, aby sme dodali jedlu pikantnosť, a taktiež kari dresingom.
7. Tortillu zatočíme tak, aby bola spodná strana uzavretá a zmes nám pri konzumácií nevypadávala von. Môžeme podávať.