Jahodový jogurt s mandľami

  • Čas prípravy15 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Mixér

Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka mrazených/čerstvých jahôd
  • 250 bieleho rastlinného jogurtu
  • vanilkový extrakt (voliteľné)
  • šťava z 1/2 limetky
  • 6 pl mandlí (bez šupky)/ kešu
  • voda

Postup

1

Mandle (zopár si necháme na ozdobenie) namočíme do vody približne na 2 hodiny. Keď zmäknú, prebytočnú vodu zlejeme. Mandle aj s ostatnými ingredienciami vymixujeme v mixéri a vylejeme do sklenenej mištičky či pohára.

2

Ideálne je pripraviť si jogurt už večer, aby sme ho mali pekne zachladený a stuhnutý. Podávame zdobené kúskami nerozmočených mandlí.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter