Buritto

  • 1 cibuľa
  • 1/2 konzervy kukurice (cca 120 g)
  • 1/2 konzervy červenej fazule
  • 1/2 hrnčeka ryže
  • sriracha
  • citrónová šťava z ½ citrónu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kurkuma
  • jalapeno papričky (množstvo závisí podľa preferencie štipľavosti)
  • 1 hrnček rukoly
  • rastlinná majonéza
  • kari
  • horčica
  • olej
  • 2 ks tortilly

1. Ryžu premyjeme, chvíľu orestujeme na oleji a zalejeme vodou cca 2 cm nad okrajom ryže. Ochutíme soľou, premiešame a necháme dusiť, až kým ryža nezmäkne.

2. Pripravíme si zmes fazule a kukurice, ktorú zmiešame s nakrájanou cibuľou, ochutíme soľou, korením, kurkumou a citrónovou šťavou.

3. Všetko vhodíme na rozpálený olej, podlejeme vodou a necháme smažiť, až kým sa voda nevyparí a chute sa zvýraznia.

4. Pripravíme si dresing z rastlinnej majonézy, do ktorej pridáme štipku kari korenia a 1 čl horčice.

5. Na suchej panvici po jednom opečieme tortilly z oboch strán.

6. Jemne sfarbenú opečenú tortillu plníme ryžou, fazuľovou zmesou, jalapeno papričkami a umytou rukolou. Pokvapkáme trochou siracha omáčky, aby sme dodali jedlu pikantnosť, a taktiež kari dresingom.

7. Tortillu zatočíme tak, aby bola spodná strana uzavretá a zmes nám pri konzumácií nevypadávala von. Môžeme podávať.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter