,

Vyhľadať

Cestoviny s krémovo-cesnakovou omáčkou

  • 12 cherry paradajok
  • 170 g cestovín
  • olivový olej
  • oregáno
  • 1 šalotka
  • 5 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 pl hladkej múky
  • 1 hrnček rastlinného mlieka

1. Predhejeme rúru na 200 stupňov. Cherry paradajky prekrojíme napoly a premiešame v troche olivového oleja a soli. Poukladáme ich na plech otvorenou časťou nahor a necháme zapiecť približne 10-15 minút. Zapečené paradajky vyberieme z rúry, premiešame s oregánom a odložíme na servírovanie.

2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a uvaríme v nej cestoviny podľa inštrukcií na obale. Potom ich scedíme a tiež odložíme nabok.

3. Pripravíme si omáčku. Vo veľkej panvici na miernom ohni ohrejeme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja, na ktorom počas 3-4 minút orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, šalotku a do zmesi pridáme soľ a korenie.

4. Keď zmes zmäkne a začne rozvoniavať, vmiešame do nej múku. Potom za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Miešame naozaj precízne, aby sa nevytvorili hrudky. Podľa potreby ešte pridáme ďalšiu štipku soli, čierneho korenia a omáčku necháme pomaly variť ďalších 4-5 minút až do zhustnutia. Ochutnáme a dochutíme podľa potreby. Ak chceme získať extra krémovú konzistenciu omáčky, rozmixujeme ju.

5. Keď má omáčka požadovanú hustotu a je správne dochutená, môžeme podávať preliate cestoviny a pridať na vrch upečené paradajky.

Páči sa? Zdieľajte!