Koložvárska kapusta

(recept na 2 porcie)
  • 2/3 hrnčeka ryže
  • 1 a 1/2 hrnčeka vody
  • 1 údený tempeh
  • 1/2 kocky údeného tofu
  • 300 g kyslej kapusty
  • 2 rastlinné kyslé smotany
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie

1. Ryžu prepláchneme a necháme odkvapkať. Zatiaľ nakrájame cibuľku nadrobno a pozvoľna orestujeme v hrnci. Ryžu vložíme na mierne zmäknutú cibuľku a ďalej chvíľu restujeme. Zalejeme vodou, osolíme a necháme dusiť až kým sa voda z hrnca nevytratí.

2. Tempeh si rozdrobíme na malé fazuľky a údené tofu poriadne vidličkou roztlačíme. Cesnak nakrájame nadrobno.

3. Zliatu a nakrájanú kapustu (ak sa chceme vyhnúť kyslosti, môžeme kapustu aj prepláchnuť) premiešame s roztlačeným tofu, rozdrobeným tempehom, uvarenou ryžou a cesnakom. Pridáme červenú mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti.

4. Takúto zmes umiestnime na vymastený menší plech s hlbším dnom alebo ideálne do zapekacej misy a zapekáme pri 180 stupňoch približne 30 minút.

5. Smotanu si taktiež premiešame s mletou červenou paprikou, aby sa nám pekne sfarbila a po 30 minútach zapekania ryže s kapustou ju vylejeme na celý povrch a vrátime do rúry ešte na približne 15 minút.

Nie je možné pridávať komentáre.