Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava25 min.
- Celkový čas45 min.
- Počet porcií 2
- Alergény1, 6 / 8
- Kuchyňa
- Talianská
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Varenie
- Pečenie
Ingrediencie
- 140 g sušených paradajok v oleji – olej odložíme bokom
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 160 g suchých cestovín
- 200 g cherry paradajok
- 200 g rastlinnej smotany alebo jogurtu – nesladené!
- 1 PL nasekanej bazalky
- 1 PL nasekaného petržlenu
- ½ ČL soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
DOPLNKY
- Vegan parmezán
- Čerstvá bazalka alebo petržlen
Postup
Rúru predhrejeme na 190°C / 375°F.
Cherry paradajky potrieme olejom zo sušených paradajok a necháme piecť 25 minút. Po vytiahnutí z rúry odložíme bokom.
Cesnak pretlačíme a cibuľu nakrájame nadrobno.
V panvici zohrejeme 2 PL oleja z paradajok a cibuľu opražíme do sklovita.
Pridáme cesnak a po minúte odstavíme z plameňa.
Vo vysokej nádobe rozmixujeme sušené paradajky, cibuľovú zmes, bazalku, petržlen, rastlinnú smotanu, soľ a mleté čierne korenie.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Odložíme asi 1 dl vody v ktorej sa varili, scedíme a odložíme bokom.
Rozohrejeme panvicu, nasypeme do nej cestoviny, pripravenú omáčku a podlejeme trochou vody z varenia špagiet. Keď sa celý obsah panvice prehreje, odstavíme a rozdelíme na dve porcie.
Podávame ozdobené pečenými paradajkami, čerstvými bylinkami a posypané vegan parmezánom.
Cestoviny je možné podávať aj na studeno.