fbpx

Cestoviny s omáčkou zo sušených paradajok

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava25 min.
  • Celkový čas45 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1, 6 / 8
  • Kuchyňa
    • Talianská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 140 g sušených paradajok v oleji – olej odložíme bokom
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 160 g suchých cestovín
  • 200 g cherry paradajok
  • 200 g rastlinnej smotany alebo jogurtu – nesladené!
  • 1 PL nasekanej bazalky
  • 1 PL nasekaného petržlenu
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia

DOPLNKY

  • Vegan parmezán
  • Čerstvá bazalka alebo petržlen

Postup

1

Rúru predhrejeme na 190°C / 375°F.

2

Cherry paradajky potrieme olejom zo sušených paradajok a necháme piecť 25 minút. Po vytiahnutí z rúry odložíme bokom.

3

Cesnak pretlačíme a cibuľu nakrájame nadrobno.

4

V panvici zohrejeme 2 PL oleja z paradajok a cibuľu opražíme do sklovita.

5

Pridáme cesnak a po minúte odstavíme z plameňa.

6

Vo vysokej nádobe rozmixujeme sušené paradajky, cibuľovú zmes, bazalku, petržlen, rastlinnú smotanu, soľ a mleté čierne korenie.

7

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Odložíme asi 1 dl vody v ktorej sa varili, scedíme a odložíme bokom.

8

Rozohrejeme panvicu, nasypeme do nej cestoviny, pripravenú omáčku a podlejeme trochou vody z varenia špagiet. Keď sa celý obsah panvice prehreje, odstavíme a rozdelíme na dve porcie.

9

Podávame ozdobené pečenými paradajkami, čerstvými bylinkami a posypané vegan parmezánom.

10

Cestoviny je možné podávať aj na studeno.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter