fbpx

Cestoviny s omáčkou zo sušených paradajok

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava25 min.
  • Celkový čas45 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1, 6 / 8
  • Kuchyňa
    • Talianská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 140 g sušených paradajok v oleji – olej odložíme bokom
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 160 g suchých cestovín
  • 200 g cherry paradajok
  • 200 g rastlinnej smotany alebo jogurtu – nesladené!
  • 1 PL nasekanej bazalky
  • 1 PL nasekaného petržlenu
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia

DOPLNKY

  • Vegan parmezán
  • Čerstvá bazalka alebo petržlen

Postup

1

Rúru predhrejeme na 190°C / 375°F.

2

Cherry paradajky potrieme olejom zo sušených paradajok a necháme piecť 25 minút. Po vytiahnutí z rúry odložíme bokom.

3

Cesnak pretlačíme a cibuľu nakrájame nadrobno.

4

V panvici zohrejeme 2 PL oleja z paradajok a cibuľu opražíme do sklovita.

5

Pridáme cesnak a po minúte odstavíme z plameňa.

6

Vo vysokej nádobe rozmixujeme sušené paradajky, cibuľovú zmes, bazalku, petržlen, rastlinnú smotanu, soľ a mleté čierne korenie.

7

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Odložíme asi 1 dl vody v ktorej sa varili, scedíme a odložíme bokom.

8

Rozohrejeme panvicu, nasypeme do nej cestoviny, pripravenú omáčku a podlejeme trochou vody z varenia špagiet. Keď sa celý obsah panvice prehreje, odstavíme a rozdelíme na dve porcie.

9

Podávame ozdobené pečenými paradajkami, čerstvými bylinkami a posypané vegan parmezánom.

10

Cestoviny je možné podávať aj na studeno.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin