Vyhľadať

Citrónová bábovka

citrónová bábovka

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava45 min.
  • Celkový čas1 hod. 5 min.
  • Alergény1, 8
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 360 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g zemiakového škrobu
  • 350 ml mandľového mlieka
  • 130 ml rastlinného oleja
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 1 balenie kypriaceho prášku (12 g)
  • 1 PL jablčného octu
  • kôra z dvoch bio citrónov
  • pár kvapiek vanilkovej arómy

Na polevu:

  • kokosové mlieko (v plechovke)
  • práškový cukor
  • citrónová šťava

Postup

1

V miske zmiešame mlieko s jablčným octom, citrónovou šťavou a pár kvapkami vanilkovej arómy.

2

V druhej miske zmiešame múku, práškový cukor, zemiakový škrob a práškový cukor. 

3

K sypkým ingredienciam pridáme tekuté a miešame až kým sa nezbavíme hrudiek. 

4

Formu na bábovku vymastíme raslinným tukom a vylejeme do nej cesto. 

5

Pečieme pri 175°C po dobu 45 minút. 

6

Po dopečení necháme bábovku 10 minút vychladnúť a vyklopíme ju na podnos. 

7

Poleva: Zmiešame polovicu plechovky kokosového mlieka s práškovým cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti. 

Páči sa? Zdieľajte!