Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava45 min.
- Celkový čas1 hod. 5 min.
- Alergény1, 8
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Raňajky
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
- 360 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 20 g zemiakového škrobu
- 350 ml mandľového mlieka
- 130 ml rastlinného oleja
- 50 ml citrónovej šťavy
- 1 balenie kypriaceho prášku (12 g)
- 1 PL jablčného octu
- kôra z dvoch bio citrónov
- pár kvapiek vanilkovej arómy
Na polevu:
- kokosové mlieko (v plechovke)
- práškový cukor
- citrónová šťava
Postup
1
V miske zmiešame mlieko s jablčným octom, citrónovou šťavou a pár kvapkami vanilkovej arómy.
2
V druhej miske zmiešame múku, práškový cukor, zemiakový škrob a práškový cukor.
3
K sypkým ingredienciam pridáme tekuté a miešame až kým sa nezbavíme hrudiek.
4
Formu na bábovku vymastíme raslinným tukom a vylejeme do nej cesto.
5
Pečieme pri 175°C po dobu 45 minút.
6
Po dopečení necháme bábovku 10 minút vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.
7
Poleva: Zmiešame polovicu plechovky kokosového mlieka s práškovým cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.