fbpx

Pečený cviklový falafel

Pečený cviklový falafel

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava25 min.
  • Celkový čas35 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény 1, 6/8 (Podľa použitého rastlinného jogurtu alebo smotany), 11

Ingrediencie

  • ½ červenej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g konzerva ciceru
  • 100 g varenej cvikle
  • 5 PL celozrnnej pšeničnej múky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL rímskeho kmínu
  • hrsť čerstvého petržlenu
  • sezamové semienka
  • šťava z ½ citróna
  • soľ
  • olej na potretie

DOPLNKY

  • čerstvý petržlen
  • arabský chlieb
  • paradajky
  • uhorka
  • rastlinná smotana / nesladený rastlinný jogurt / hummus

Postup

1
Rúru predhrejeme na 200 ˚C.
2
Všetky ingrediencie okrem sezamu a oleja rozmixujeme.
3
Z pripravenej zmesi rukami formujeme guličky, ktoré obalíme sezamovými semienkami a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4

Každú guličku potrieme olejom a pečieme 25-30 min.

5

Podávame s čerstvou zeleninou, arabským chlebom a dipom.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin