Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas15 min.
- Počet porcií 6 krajcov chleba
- Alergény1, 6/8 (podľa použitého rastlinného mlieka)
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
Ingrediencie
- 250 ml rastlinného mlieka
- 9 PL cícerovej múky (môžete nahradiť hladkou pšeničnou múkou)
- 2 PL lahôdkového droždia
- 1/2 ČL čiernej soli Kala namak
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1/2 ČL soli
- 6 krajcov chleba
- cherry paradajky
- kečup
- pažítka
- majorán
- mleté čierne korenie
- olej na smaženie chleba
Postup
1
V miske rozmiešame rastlinné mlieko, 8 PL cícerovej múky, droždie, čiernu a obyčajnú soľ, cesnak, mleté čierne korenie a majorán. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku tak, aby bez problémov držalo na chleboch.
2
V panvici zohrejeme olej.
3
Jednotlivé krajce chleba namáčame do cestíčka a vysmažíme na oleji. Prebytočný olej po vybratí osušíme kuchynskou utierkou.
4
Chleby podávame s kečupom a šalátom z paradajok a pažítky.