Tofunica

tofu praženica

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas25 min.
  • Počet porcií 3
  • Alergény1, 6, 10, (8 podľa použitého rastlinného jogurtu)

Ingrediencie

  • 150 g neochuteného rastlinného jogurtu (možno vynechať ak máte radi tuhšiu konzistenciu)
  • 200 g cherry paradajok
  • 160 g baby špenátu
  • 2 bal. tofu natural
  • 1 stredná cibuľa
  • 10 ks menších šampiňónov
  • ½ ČL kurkumy (kvôli žltému sfarbeniu)
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 1 PL rastlinného oleja
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • čierna soľ Kala namak
  • čerstvá pažítka
  • pečivo

Postup

1

Tofu rozmrvíme rukami nadrobno.

2

Najemno nakrájanú cibuľu podusíme na 1 PL oleja. Pridáme nakrájané šampiňóny.

3

Keď šampiňóny začnú mäknúť, pridáme tofu, droždie, kurkumu, horčicu, cesnak a čiernu soľ.

4

Prehrejeme celú zmes a keď začne byť farebne jednotná, pridáme rastlinný jogurt a nasekanú pažítku.

5

Na 1 PL vody podusíme na panvici prepolené a mierne osolené cherry paradajky s baby špenátom.

6

Tofunicu podávame s dusenou zeleninou, pečivom, prípadne s kečupom.

Páči sa? Zdieľajte!