Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas25 min.
- Počet porcií 3
- Alergény1, 6, 10, (8 podľa použitého rastlinného jogurtu)
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
Ingrediencie
- 150 g neochuteného rastlinného jogurtu (možno vynechať ak máte radi tuhšiu konzistenciu)
- 200 g cherry paradajok
- 160 g baby špenátu
- 2 bal. tofu natural
- 1 stredná cibuľa
- 10 ks menších šampiňónov
- ½ ČL kurkumy (kvôli žltému sfarbeniu)
- 2 PL lahôdkového droždia
- 1 PL rastlinného oleja
- ½ ČL sušeného cesnaku
- 2 ČL dijonskej horčice
- čierna soľ Kala namak
- čerstvá pažítka
- pečivo
Postup
1
Tofu rozmrvíme rukami nadrobno.
2
Najemno nakrájanú cibuľu podusíme na 1 PL oleja. Pridáme nakrájané šampiňóny.
3
Keď šampiňóny začnú mäknúť, pridáme tofu, droždie, kurkumu, horčicu, cesnak a čiernu soľ.
4
Prehrejeme celú zmes a keď začne byť farebne jednotná, pridáme rastlinný jogurt a nasekanú pažítku.
5
Na 1 PL vody podusíme na panvici prepolené a mierne osolené cherry paradajky s baby špenátom.
6
Tofunicu podávame s dusenou zeleninou, pečivom, prípadne s kečupom.