Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava20 min.
- Celkový čas40 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1, 6
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 100 ml rastlinného oleja na potieranie
- 230 g hladkej múky
- 750 g zemiakov
- 50 g cibule
- 1 bal. sojakrému (Lunter)
- 3 bal. tofu natural
- 1 – 1,5 PL soli
- 1 PL lahôdkového droždia
- 9 PL neochuteného sójového jogurtu
- mleté čierne korenie
- šťava z 3 citrónov
- reďkovky
- čerstvá pažítka
- čerstvý kôpor
Postup
1
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.
2
Tofu rozmrvíme na jemno vo väčšej mise. Pridáme sójový jogurt, sojakrém, najemno nakrájanú cibuľu, soľ, lahôdkové droždie, čierne korenie, nadrobno nakrájanú pažítku a kôpor. Pridávame citrónovú šťavu podľa chuti.
3
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme trochu soli, múku a vypracujeme hutné cesto.
4
Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán, kým sa nevytvoria hnedasté oká. Opečené ich plníme pripravenou zmesou a podávame splátkami reďkoviek, potreté trochou oleja.