,

Vyhľadať

Lokše s rastlinnou „bryndzou“

Lokše s bryndzou

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas40 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1, 6
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 100 ml rastlinného oleja na potieranie
  • 230 g hladkej múky
  • 750 g zemiakov
  • 50 g cibule
  • 1 bal. sojakrému (Lunter)
  • 3 bal. tofu natural
  • 1 – 1,5 PL soli
  • 1 PL lahôdkového droždia
  • 9 PL neochuteného sójového jogurtu
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 3 citrónov
  • reďkovky
  • čerstvá pažítka
  • čerstvý kôpor

Postup

1

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

2

Tofu rozmrvíme na jemno vo väčšej mise. Pridáme sójový jogurt, sojakrém, najemno  nakrájanú cibuľu, soľ, lahôdkové droždie, čierne korenie, nadrobno nakrájanú pažítku a kôpor. Pridávame citrónovú šťavu podľa chuti.

3

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme trochu soli, múku a vypracujeme hutné cesto.

4

Lokše pečieme na suchej panvici z oboch strán, kým sa nevytvoria hnedasté oká. Opečené ich plníme pripravenou zmesou a podávame splátkami reďkoviek, potreté trochou oleja.

Páči sa? Zdieľajte!