Chlieb vo „vajci“

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas15 min.
  • Počet porcií 6 krajcov chleba
  • Alergény1, 6/8 (podľa použitého rastlinného mlieka)

Ingrediencie

  • 250 ml rastlinného mlieka
  • 9 PL cícerovej múky (môžete nahradiť hladkou pšeničnou múkou)
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 1/2 ČL čiernej soli Kala namak
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • 6 krajcov chleba
  • cherry paradajky
  • kečup
  • pažítka
  • majorán
  • mleté čierne korenie
  • olej na smaženie chleba

Postup

1

V miske rozmiešame rastlinné mlieko, 8 PL cícerovej múky, droždie, čiernu a obyčajnú soľ, cesnak, mleté čierne korenie a majorán. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku tak, aby bez problémov držalo na chleboch.

2

V panvici zohrejeme olej.

3

Jednotlivé krajce chleba namáčame do cestíčka a vysmažíme na oleji. Prebytočný olej po vybratí osušíme kuchynskou utierkou.

4

Chleby podávame s kečupom a šalátom z paradajok a pažítky.

Darujte vaše 2 % na rozvoj udržateľného stravovania

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin