Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas10 min.
- Počet porcií 2
- Alergény-
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
Ingrediencie
- 1 mrkva
- 100 g cícerovej múky
- 1 PL nasekaného petržlenu
- 1 PL lahôdkového droždia
- 10 PL vody
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL kurkumy – môžeme vynechať
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL soli
- Štipka čiernej soli kala namak – môžeme vynechať
- olej na potretie panvice
Doplnky
- rastlinná smotana / kečup / šalát
Postup
1
Mrkvu nastrúhame najemno.
2
Všetky ingrediencie na cesto okrem oleja zmiešame vo veľkej mise.
3
Polovicu cesta vlejeme do olejom vymastenej rozohriatej panvice a na miernom ohni opražíme z oboch strán. Pozor, pokiaľ budeme omelety robiť rýchlo a na veľkom plameni, ostanú vnútri tekuté!
4
Podávame so šalátom a rastlinnou smotanou alebo kečupom.