Hráškové cestoviny

Čierny tanier s hráškovými cestovinami s vidličkou na bielom stole a ingredienciami ako hrášok v miske.

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1 (podľa typu cestovín)
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 500 g cestovín
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 100 g slnečnicových semiačok
  • 2 PL mletého čili
  • 2 PL soli
  • 1 PL lahôdkového droždia
  • 1 ČL kurkumy
  • 100 ml + 200 ml vody
  • Sušené paradajky podľa chuti

Postup

1

Dáme si variť cestoviny a popri tom si dáme nad ne na paru rozmraziť hrášok.

2

Keď budú cestoviny uvarené, hrášok môžeme dať rovno do mixéra a cestoviny polejeme troškou oleja (najlepšie olej zo sušených paradajok) a zavrieme v hrnci, nech nám nevychladnú.

3

Na panvičke na sucho opražíme slnečnicové semiačka, asi 5 minút na slabom ohni, pokým nezačnú voňať a hnednúť.

4

Keď sú semiačka opražené, necháme ich na tanieri vychladnúť a potom ich spolu s hráškom a všetkými koreninami dáme do mixéra so 100 ml vody (do mixéra dávame radšej menej vody, semiačka sa lepšie rozmixujú na hladkú omáčku).

5

Všetko prelejeme do cestovín, pridáme ešte zvyšných 200 ml vody a necháme zavreté vsiaknuť všetky chute.

6

Cestoviny môžeme dochutiť nakrájanými sušenými paradajkami.

Páči sa? Zdieľajte!