,

Vyhľadať

Cícerové kari s kokosovým mliekom

  • 1/2 cibule
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pl čerstvého zázvoru
  • čili
  • kari
  • mletá rasca
  • mletý koriander
  • mletá červená paprika
  • garam masala korenie (voliteľné)
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok v pretlaku
  • 1/2 konzervy kokosovej smotany na varenie
  • 1 konzerva cíceru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zväzok čerstvého koriandra (voliteľné)
  • citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 1 hrnček basmati ryže

1. Na rozpálenom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Do cibule nastrúhame zázvor,  pridáme čili a ostatné koreniny – kari, rascu, mletý koriander, papriku a garam masala. Premiešame a rýchlo orestujeme.

2. Pridáme konzervu paradajok, kokosovú smotanu na varenie a scedený premytý cícer. Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.

3. Čerstvý koriander nakrájame, citrón odšťavíme a následne ich pridáme do variacej sa zmesi. Necháme ešte tri minútky povariť.

4. Do druhého hrnca dáme lyžicu oleja, na ktorom minútku orestujeme premytú ryžu. Zalejeme ju 1,5x väčším množstvom vody, osolíme a necháme pokrytú dusiť do zmäknutia.

Páči sa? Zdieľajte!