- Čas prípravy15 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Smaženie
Ingrediencie
- čierna soľ
- 12 pl cícerovej múky extra hladkej
- mleté čierne korenie
- kurkuma
- voda
- olej
- mladá cibuľka
- 6 ks papriky v oleji
- 2 hrnčeky mladého špenátu
Postup
1
Cícerovú múku zmiešame s korením, čiernou soľou a kurkumou. Pridáme vodu a vymiešame na hladké cestíčko horčicovej konzistencie
2
Do cesta vhodíme na malé kúsky nakrájanú cibuľku, premiešame a vylejeme na panvicu s rozohriatym olejom.
3
Panvicu neuzatvárame, nedusíme, radšej pečieme pozvoľna a čakáme, kým sa aj vrchná strana omelety začne zapekať. Následne odložíme z ohňa. Omeletu prekrojíme napoly alebo na malé trojuholníky.
4
Podávame s nakrájanou a orestovanou olejovou paprikou a čerstvým alebo taktiež s krátko orestovaným a osoleným mladým špenátom.