fbpx

Hlivový paprikáš s haluškami

Paprikáš
  • 500 g hlivy ustricovej
  • 1,5 cibule
  • 1/2 hrnčeka rastlinnej alternatívy smotany na varenie
  • 1 pl hladkej múky
  • majoránka
  • mletá červená paprika
  • čili
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej
  • voda
  • 1 pl citrónovej šťavy
Halušky:
  • 1 hrnček hladkej múky
  • soľ
  • voda
  • olej

1. Na drobno nakrájame cibuľu a orestujeme na rozpálenom oleji do zlatista. Keď je cibuľa hotová, poprášime ju červenou mletou paprikou a pridáme na kocky nakrájanú hlivu. Pomiešame a podlejeme vodou, aby nám paprika nezhorkla.  Pridáme ostatné dochucovadlá ako korenie, majoránku, soľ, čili a varíme približne 30 minút, kým hliva zmäkne a voda sa vyparí.

2. Po zmäknutí hlivy vlejeme rastlinnú alternatívu smotany na varenie, premiešame a necháme prejsť varom. Následne do zmesi prilejeme 1 pl múky, ktorú sme si v pohári poriadne vymiešali so studenou vodou, aby sme predišli tvorbe hrudiek a paprikáš zahustíme. Paprikáš odstavíme a po vychladnutí pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy.

3. Z múky, soli a vody vymiešame haluškové cesto, ktoré má mať skôr redšiu konzistenciu. V hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme olej a soľ. Keď voda začne vrieť, pretláčame cesto cez haluškovač do vriacej vody. Halušky sú hotové keď vyplávajú na povrch. Následne ich scedíme, prepláchneme a môžeme podávať s paprikášom.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter