,

Vyhľadať

Cícerovo-cibuľová omeleta

  • Čas prípravy15 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Smaženie

Ingrediencie

  • čierna soľ
  • 12 pl cícerovej múky extra hladkej
  • mleté čierne korenie
  • kurkuma
  • voda
  • olej
  • mladá cibuľka
  • 6 ks papriky v oleji
  • 2 hrnčeky mladého špenátu

Postup

1

Cícerovú múku zmiešame s korením, čiernou soľou a kurkumou. Pridáme vodu a vymiešame na hladké cestíčko horčicovej konzistencie

2

Do cesta vhodíme na malé kúsky nakrájanú cibuľku, premiešame a vylejeme na panvicu s rozohriatym olejom.

3

Panvicu neuzatvárame, nedusíme, radšej pečieme pozvoľna a čakáme, kým sa aj vrchná strana omelety začne zapekať. Následne odložíme z ohňa. Omeletu prekrojíme napoly alebo na malé trojuholníky.

4

Podávame s nakrájanou a orestovanou olejovou paprikou a čerstvým alebo taktiež s krátko orestovaným a osoleným mladým špenátom.

Páči sa? Zdieľajte!