- Čas prípravy20 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
Ingrediencie
- 1 hruška
- 3/4 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 pl kakaového prášku
- soľ
- 1 hrnček rastlinného mlieka
- 1 pl rastlinného masla
- 1 čl cukru
- citrónová šťava z 1/4 citróna
Postup
1
Hrušku si nakrájame na menšie plátky.
2
Ovsené vločky vhodíme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme štipku soli na zvýraznenie chuti a pozvoľna za stáleho miešania varíme.
3
Keď vločky získajú kašovú konzistenciu, pridáme do kaše kakaový prášok a poriadne premiešame.
4
Na roztopené rastlinné maslo na panvici pridáme nakrájanú hrušku, cukor, zopár kvapiek citrónovej šťavy a na malom plameni restujeme za stáleho miešania až do skaramelizovania.
5
Kašu vylejeme do misky alebo na tanier a zdobíme skaramelizovanou hruškou. Podľa potreby môžeme dosladiť javorovým, agávovým alebo iným sirupom.