Vyhľadať

Čokoládová ovsená kaša s hruškou

  • Čas prípravy20 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla

Ingrediencie

  • 1 hruška
  • 3/4 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 pl kakaového prášku
  • soľ
  • 1 hrnček rastlinného mlieka
  • 1 pl rastlinného masla
  • 1 čl cukru
  • citrónová šťava z 1/4 citróna

Postup

1

Hrušku si nakrájame na menšie plátky.

2

Ovsené vločky vhodíme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme štipku soli na zvýraznenie chuti a pozvoľna za stáleho miešania varíme.

3

Keď vločky získajú kašovú konzistenciu, pridáme do kaše kakaový prášok a poriadne premiešame.

4

Na roztopené rastlinné maslo na panvici pridáme nakrájanú hrušku, cukor, zopár kvapiek citrónovej šťavy a na malom plameni restujeme za stáleho miešania až do skaramelizovania.

5

Kašu vylejeme do misky alebo na tanier a zdobíme skaramelizovanou hruškou. Podľa potreby môžeme dosladiť javorovým, agávovým alebo iným sirupom.

Páči sa? Zdieľajte!