fbpx

Krémové hubové rizoto

  • 2,5 hrnčeka zeleninového vývaru
  • olej
  • 9 šampiňónov
  • 1/2 hrnčeka zeleniny (špargľa/brokolica/hrášok)
  • 1 pl rastlinného masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 šalotka
  • 1 hrnček ryže arborio
  • 1/4 hrnčeka suchého bieleho vína
  • 3 pl rastlinného „parmezánu“/lahôdkového droždia
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 mrkva
  • 1/2 stonky stopkového zeleru

1. Šalotku, mrkvu a stopkový zeler pokrájame na veľmi drobné kúsky, opražíme na oleji, pridáme umytú ryžu, mierne osolíme, pridáme biele víno, vývar a povaríme 15 minút kým sa ryža neuvarí na „al dente“ konzistenciu.

2. Na panvici a troche oleja orestujeme na kocky nakrájané šampiňóny a zeleninu podľa výberu. Ochutíme štipkou soli, čierneho korenia a posmažíme asi 5 minút, aby zelenina trochu zmäkla. Panvicu zakryjeme pokrievkou a stiahneme z ohňa.

3. Keď je ryža hotová, prihodíme k nej orestované šampiňóny, zeleninu a rastlinnú alternatívu parmezánu či lahôdkové droždie a rastlinné “maslo”. Všetko poriadne premiešame a môžeme podávať.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter