fbpx

Čokoládová ovsená kaša s hruškou

  • Čas prípravy20 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla

Ingrediencie

  • 1 hruška
  • 3/4 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 pl kakaového prášku
  • soľ
  • 1 hrnček rastlinného mlieka
  • 1 pl rastlinného masla
  • 1 čl cukru
  • citrónová šťava z 1/4 citróna

Postup

1

Hrušku si nakrájame na menšie plátky.

2

Ovsené vločky vhodíme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme štipku soli na zvýraznenie chuti a pozvoľna za stáleho miešania varíme.

3

Keď vločky získajú kašovú konzistenciu, pridáme do kaše kakaový prášok a poriadne premiešame.

4

Na roztopené rastlinné maslo na panvici pridáme nakrájanú hrušku, cukor, zopár kvapiek citrónovej šťavy a na malom plameni restujeme za stáleho miešania až do skaramelizovania.

5

Kašu vylejeme do misky alebo na tanier a zdobíme skaramelizovanou hruškou. Podľa potreby môžeme dosladiť javorovým, agávovým alebo iným sirupom.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin