Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava40 min.
- Celkový čas1 hod
- Alergény1, 8
- Kuchyňa
- Americká
- Typ jedla
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
- 70 g nasekaných lieskovcov
- 160 g nasekanej čokolády
- 150 g polohrubej múky
- 250 g trstinového cukru
- 175 g kokosového oleja
- 60 g kakaa
- 80 ml lieskovoorieškového mlieka
- 2 PL rozomletých ľanových semienok + 6 PL vody
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
Postup
Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, kakao a prášok do pečiva.
Kokosový olej roztopíme v panvici. Pridáme cukor a necháme rozpustiť.
Ľanové semienka rozmiešame v 6 PL vody a odložíme bokom.
Do múčnej zmesi zapracujeme rastlinné mlieko, ľanový mix, orechy, polovicu nasekanej čokolády a olejovo – cukrovú zmes.
Cesto vlejeme do vysokého plechu vystlaného papierom na pečenie a posypeme zvyšnými kúskami čokolády.
Pečieme 30-40 minút pri 175°C, podľa toho akú máme radi konzistenciu vo vnútri brownies.
Po upečení necháme vychladnúť, až potom krájame.
Podávame s ovocím a hrnčekom rastlinného mlieka.