Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava1 hod
- Celkový čas1 hod. 20 min.
- Počet porcií 6
- Alergény1, 6, / 8 (podľa použitého mlieka)
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
Na koláč:
- 150 g čučoriedok poprášených múkou
- 100 g práškového cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1,5 dl rastlinného mlieka
- 1 dl rastlinného jogurtu
- 3 PL citrónovej šťavy
- 3 PL slnečnicového oleja
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- ¼ ČL jedlej sódy
- ¼ ČL soli
- kôra z 1 citróna
Na polevu:
- 70 g práškového cukru
- šťava z 1 citróna
Postup
1
Rúru predhrejeme na 180˚C.
2
V miske zmiešame rastlinný jogurt, rastlinné mlieko, cukor, olej, citrónovú šťavu a kôru.
3
V druhej miske zmiešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ.
4
Malú formu vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta vlejeme do formy.
5
Polovicu čučoriedok vmiešame do zvyšku cesta a vylejeme do formy ako druhú vrstvu.
6
Zvyšok čučoriedok rozložíme na vrch koláča.
7
Pečieme približne hodinu. Necháme vychladnúť.
8
V miske rozmiešame citrónovú šťavu s cukrom a prelejeme ňou vychladnutý koláč.
9
Necháme mierne stuhnúť a môžeme podávať.