Vyhľadať

Čučoriedkový koláč

koláč s čučoriedkami

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava1 hod
  • Celkový čas1 hod. 20 min.
  • Počet porcií 6
  • Alergény1, 6, / 8 (podľa použitého mlieka)
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
    • Dezert
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

Na koláč:

  • 150 g čučoriedok poprášených múkou
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1,5 dl rastlinného mlieka
  • 1 dl rastlinného jogurtu
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • ¼ ČL jedlej sódy
  • ¼ ČL soli
  • kôra z 1 citróna

Na polevu:

  • 70 g práškového cukru
  • šťava z 1 citróna

Postup

1

Rúru predhrejeme na 180˚C.

2

V miske zmiešame rastlinný jogurt, rastlinné mlieko, cukor, olej, citrónovú šťavu a kôru.

3

V druhej miske zmiešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ.

4

Malú formu vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta vlejeme do formy.

5

Polovicu čučoriedok vmiešame do zvyšku cesta a vylejeme do formy ako druhú vrstvu.

6

Zvyšok čučoriedok rozložíme na vrch koláča.

7

Pečieme približne hodinu. Necháme vychladnúť.

8

V miske rozmiešame citrónovú šťavu s cukrom a prelejeme ňou vychladnutý koláč.

9

Necháme mierne stuhnúť a môžeme podávať.

Páči sa? Zdieľajte!