fbpx

Banánový chlebík

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava50 min.
  • Celkový čas1 hod. 5 min.
  • Kuchyňa
    • Austrálska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 4 zrelé banány
  • 200 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g ovsených vločiek
  • 50 g trstinového cukru
  • 70 ml ryžového alebo iného rastlinného mlieka
  • 50 ml kokosového oleja
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • horká čokoláda 
  • mandle

Postup

1

Zmiešame všetky sypké ingrediencie (okrem čokolády a mandlí). 

2

Vymixujeme všetky tekuté ingrediencie a banány. 

3

Vymixujeme všetko dohromady. 

4

Do cesta vmiešame čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky. 

5

Pekáč vymastíme kokosovým olejom a vylejeme doň cesto. 

6

Na vrch postrúhame čokoládu a posypeme mandľami. 

7

Pečieme pri 170°C cca. 50 minút. Pre kontrolu pichneme špáradlom do stredu chlebíka. 

8

Krájame až keď chlebík úplne vychladne. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter