fbpx

Čokoládovo – orechové brownies

brownies s cokoladou a orechmi

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava40 min.
  • Celkový čas1 hod
  • Alergény1, 8
  • Kuchyňa
    • Americká
  • Typ jedla
    • Dezert
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 70 g nasekaných lieskovcov
  • 160 g nasekanej čokolády
  • 150 g polohrubej múky
  • 250 g trstinového cukru
  • 175 g kokosového oleja
  • 60 g kakaa
  • 80 ml lieskovoorieškového mlieka
  • 2 PL rozomletých ľanových semienok + 6 PL vody
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli

Postup

1

Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, kakao a prášok do pečiva. 

2

Kokosový olej roztopíme v panvici. Pridáme cukor a necháme rozpustiť. 

3

Ľanové semienka rozmiešame v 6 PL vody a odložíme bokom. 

4

Do múčnej zmesi zapracujeme rastlinné mlieko, ľanový mix, orechy, polovicu nasekanej čokolády a olejovo – cukrovú zmes. 

5

Cesto vlejeme do vysokého plechu vystlaného papierom na pečenie a posypeme zvyšnými kúskami čokolády. 

6

Pečieme 30-40 minút pri 175°C, podľa toho akú máme radi konzistenciu vo vnútri brownies. 

7

Po upečení necháme vychladnúť, až potom krájame. 

8

Podávame s ovocím a hrnčekom rastlinného mlieka. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin