Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas40 min.
- Počet porcií 12
- Alergény1, 8
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Dezert
Ingrediencie
Koláč
- 2 banány
- 250 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 50 g sladidla
- 450 ml rastlinného mlieka
- 100 ml oleja
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
Krém
- 200 g kešu (cez noc namočené vo vode)
- 150 ml kokosového mlieka
- 1 PL sladidla
- ½ ČL citrónovej šťavy
Zdobenie
- mini guľôčky z tmavej čokolády
Postup
Rúru predhrejeme na 200 °C.
V miske zmiešame suché ingrediencie. V mixéri zmixujeme banány s tekutými ingredienciami.
Tekutú zmes prilejeme do suchej a poriadne premiešame.
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180 °C približne 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme krém. Namočené a scedené kešu zmiešame s kokosovým mliekom, sladidlom a citrónovou šťavou. Vymixujeme na hladký krém.
Keď nám cesto vychladne, nakrájame ho na väčšie kocky, na každú kocku nanesieme krém a pomocou lyžičky vytvarujeme duchov. Pridáme oči a ústa v podobe mini čokoládových guľôčok a podávame.