fbpx

Kokosová polievka Tom Kha

kokosová polievka tom kha

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas30 min.
  • Alergény6
  • Kuchyňa
    • Thajská
    • Ázijská
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 4 šampiňóny
  • 1 balenie kuracie kúsky GG – môžete nahradiť zeleninou
  • 130 g cherry paradajok
  • 110 g tom yumy pasty
  • 600 ml kokosového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL oleja
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL kokosového / palmovéhu cukru
  • ½ ČL sušenej citrónovej trávy
  • šťava z ½ limetky 
  • čerstvé chilli – podľa chuti

DOPLNKY

  • čerstvé chilli
  • koriander
  • jarná cibuľka 

Postup

1

Cibuľu a chilli nakrájame nadrobno, mrkvu na tenké pásiky, paradajky na polovicu a šampiňóny na plátky.

2

Cibulu a chilli opražíme na panvici.

3

Keď cibuľa zosklovatie, pridáme tom yum pastu, sójovú omáčku, cukor, mrkvu, GG kúsky, paradajky a šampiňóny.

4

Vlejeme vývar a pridáme citrónovú trávu.

5

Keď mrkva zmäkne, vlejeme kokosové mlieko a pridáme limetkovú šťavu.

6

Ochutnáme, odstavíme z plameňa a môžeme podávať. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter