Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy10 min.
- Tepelná úprava20 min.
- Celkový čas30 min.
- Alergény6
- Kuchyňa
- Thajská
- Ázijská
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 4 šampiňóny
- 1 balenie kuracie kúsky GG – môžete nahradiť zeleninou
- 130 g cherry paradajok
- 110 g tom yumy pasty
- 600 ml kokosového mlieka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 PL oleja
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL kokosového / palmovéhu cukru
- ½ ČL sušenej citrónovej trávy
- šťava z ½ limetky
- čerstvé chilli – podľa chuti
DOPLNKY
- čerstvé chilli
- koriander
- jarná cibuľka
Postup
1
Cibuľu a chilli nakrájame nadrobno, mrkvu na tenké pásiky, paradajky na polovicu a šampiňóny na plátky.
2
Cibulu a chilli opražíme na panvici.
3
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme tom yum pastu, sójovú omáčku, cukor, mrkvu, GG kúsky, paradajky a šampiňóny.
4
Vlejeme vývar a pridáme citrónovú trávu.
5
Keď mrkva zmäkne, vlejeme kokosové mlieko a pridáme limetkovú šťavu.
6
Ochutnáme, odstavíme z plameňa a môžeme podávať.