Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy5 min.
- Tepelná úprava5 min.
- Celkový čas10 min.
- Počet porcií 2
- Alergény1, 8
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 200 g lieskových orechov (roasted/opečených)
- 50 g horkej čokolády (bez obsahu mlieka)
- 40 g trstinového cukru
- 20 g kakaa
- štipka soli
Postup
1
Lieskové orechy mixujeme na nízkych otáčkach približne 5 minút, kým pustia olej a vytvorí sa z nich hladké maslo s maličkými kúskami orieškov. Na mixovanie musíme použiť výkonný mixér, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.
2
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (hrniec s vriacou vodou do ktorého uložíme hrnček s čokoládou).
3
K čokoláde primiešame trstinový cukor, aby sa roztopil.
4
K vymixovanému maslu pridáme roztopenú čokoládu s cukrom, kakao a štipku soli.
5
Všetko v mixéri poriadne premixujeme, aby sa ingrediencie spojili.
6
Nutelu uskladníme v uzatvárateľnom sklíčku a skladujeme v chladničke.