Vyhľadať

Domáca Nutela

Domáca Nutela

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy5 min.
  • Tepelná úprava5 min.
  • Celkový čas10 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1, 8
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
    • Dezert
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 200 g lieskových orechov (roasted/opečených)
  • 50 g horkej čokolády (bez obsahu mlieka)
  • 40 g trstinového cukru
  • 20 g kakaa
  • štipka soli

Postup

1

Lieskové orechy mixujeme na nízkych otáčkach približne 5 minút, kým pustia olej a vytvorí sa z nich hladké maslo s maličkými kúskami orieškov. Na mixovanie musíme použiť výkonný mixér, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.

2

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (hrniec s vriacou vodou do ktorého uložíme hrnček s čokoládou).

3
K čokoláde primiešame trstinový cukor, aby sa roztopil.
4

K vymixovanému maslu pridáme roztopenú čokoládu s cukrom, kakao a štipku soli.

5

Všetko v mixéri poriadne premixujeme, aby sa ingrediencie spojili.

6

Nutelu uskladníme v uzatvárateľnom sklíčku a skladujeme v chladničke.

Páči sa? Zdieľajte!