Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava45 min.
- Celkový čas1 hod. 5 min.
- Alergény1, 9
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
Ingrediencie
- 150 g červenej fazule namočenej cez noc vo vode
- 1 cibuľa
- 1 petržlen
- 2 stredné mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak
- ¼ zeleru
- 2 bobkové listy
- 1/2 ČL celého čierneho korenia
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ
- 2 PL oleja
- 1,5 l vody
Voliteľné
- ocot
- 2 PL múky na zahustenie
Postup
Cibuľu nakrájame najemno, cesnak ošúpeme, zemiak nakrájame na kocky.
Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na drobné kúsky.
V hrnci zohrejeme olej a cibuľu opražíme do sklovita.
Zalejeme vodou, pridáme fazuľu, cesnakové strúčiky, červenú papriku, čierne korenie, bobkové listy a majorán. Nesolíme!
Keď je fazuľa polomäkká a časť vody sa odparila, pridáme petržlen, vňať, mrkvu, zemiaky a zeler.
Keď je fazuľa a zvyšná zelenina mäkká, rozmiešame múku v samostatnej miske s trochou vody a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Tento krok môžeme vynechať.
Na záver polievku osolíme. Ak máme radi polievku na kyslo, môžeme dochutiť octom.