fbpx

Cícerový paprikáš

Miska cícerového paprikášu s haluškami a lyžicou, položená na pásikovanom obruse s rukami okolo misky.

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava25 min.
  • Celkový čas40 min.
  • Alergény6 (podľa použitej smotany)
  • Kuchyňa
    • Maďarská
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 400 g zaváraného cíceru (540 g aj s nálevom)
  • 400 g krájaných, lúpaných paradajok
  • 200 ml sójovej smotany (napr. K-take it veggie)
  • 3 červené papriky
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL pikantnej mletej papriky
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • petržlenová vňať
  • Cícer môžete použiť aj sušený, ktorý je ale potrebné vopred namáčať vo vode 8-12 hodín a potom variť do zmäknutia (cca. hodinu). Rýchlejší variant je s cícerom zaváraným. Na prípravu tohto jedla sa nám osvedčil cícer z Lidlu v jemne slanom náleve.

Postup

1

Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme mletú papriku a
necháme koreniny na minútku prevoňať.

2

Pridáme papriku nakrájanú na malé kúsky, podlejeme troškou vody a prikryjeme
pokrievkou. Necháme 5 – 7 minút podusiť do zmäknutia. Všetko z panvice zlejeme do
mixéra a premixujeme na kašu.

3

Do tohto základu pridáme lúpané paradajky, smotanu, cícer (môže aj s nálevom), dochutíme soľou a privedieme k varu. Nálev z cícera omáčku prirodzene zahustí.

4

Paprikáš servírujeme s haluškami alebo cestovinou.

Darujte vaše 2 % na rozvoj udržateľného stravovania

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin