Fazuľová polievka

Modrosivý kotlík / miska s fazuľovou polievkou na sivom drevenom stole s rozsypanými ingredienciami ako čierne korenie, cesnak, a fazuľa v miske.

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava45 min.
  • Celkový čas1 hod. 5 min.
  • Alergény1, 9

Ingrediencie

  • 150 g červenej fazule namočenej cez noc vo vode
  • 1 cibuľa
  • 1 petržlen
  • 2 stredné mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • ¼ zeleru
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 ČL celého čierneho korenia
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ
  • 2 PL oleja
  • 1,5 l vody

Voliteľné

  • ocot
  • 2 PL múky na zahustenie

Postup

1

Cibuľu nakrájame najemno, cesnak ošúpeme, zemiak nakrájame na kocky.

2

Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na drobné kúsky.

3

V hrnci zohrejeme olej a cibuľu opražíme do sklovita.

4

Zalejeme vodou, pridáme fazuľu, cesnakové strúčiky, červenú papriku, čierne korenie, bobkové listy a majorán. Nesolíme!

5

Keď je fazuľa polomäkká a časť vody sa odparila, pridáme petržlen, vňať, mrkvu, zemiaky a zeler.

6

Keď je fazuľa a zvyšná zelenina mäkká, rozmiešame múku v samostatnej miske s trochou vody a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Tento krok môžeme vynechať.

7

Na záver polievku osolíme. Ak máme radi polievku na kyslo, môžeme dochutiť octom.

Páči sa? Zdieľajte!