Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava25 min.
- Celkový čas45 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1, 6, 9
- Kuchyňa
- Brazílska
- Juhoamerická
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 2 x 400 g konzerva čiernej/červenej fazule
- 250 g šampiňónov
- 250 ml zeleninového vývaru/bujónu
- 400 ml paradajok v konzerve
- 3-5 sójových párkov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 2 bobkové listy
- 2 PL oleja
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- 1 ČL chilli (alebo podľa chuti)
- 1-2 ČL mletej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
DOPLNKY
- 30 g čerstvého koriandra
- 150 pololúpanej ryže
- 1/2 červenej cibule
- 2 paradajky
- 1 pomaranč
- 1 ČL chilli
- kel / iná zelená listová zelenina
- šťava z 1 limetky
Postup
Cibuľu, cesnak a šampiňóny nakrájame nadrobno.
Na oleji v hrnci orestujeme do sklovita cibuľu.
Pridáme cesnak, rímsku rascu, soľ, čierne korenie, papriku, chilli a bobkový list. Po chvíli pridáme šampiňóny.
Keď šampiňóny zmäknú prilejeme vývar, paradajky v konzerve a scedenú prepláchnutú fazuľu.
V samostatnej miske pripravíme salsu – zmiešame nadrobno nakrájané paradajky, čerstvý koriander, nadrobno nakrájaný pomaranč, chilli, limetkovú šťavu a najemno nakrájanú cibuľu.
Dáme variť ryžu podľa návodu na obale.
Keď fazuľová zmes zovrie, odoberieme z nej 2-3 naberačky, ktoré rozmixujeme.
Rozmixovanú časť vlejeme naspäť, premiešame a odstavíme.
Feijoadu podávame s ryžou, kelom a paradajkovo-pomarančovou salsou.